Spring naar inhoud

De zomerse zotheid slaat weer toe

mei 10, 2009

Het is al wat langer zo; dat de gemeentelijke politieke partijen en afdelingen de braderie van 30 april gebruiken om eens weer onder de mensen te komen. Ik was er zelf niet bij aanwezig maar wat een poppenkast is het elk jaar weer.

Zo spande de CU met haar fraktieleden voor mij de kroon. Ze waren er met een tandem aanwezig met Meint Dekker en die andere degelijke meid. In sportkleding nog wel. Alleen stak zijn dikke bierbuik wel wat af op de foto. Ja mensen konden er met het 2-tal een ritje op maken en volgens de krant was dít het resultaat na veel gepraat met de christelijke achterban. Mensen die zich dienstbaar hadden gemaakt in Hoogezand die worden verblijdt met een bezoekje van dit christelijk/dynamische duo. Mensen kunnen de naam van de kandidaat opgeven op de CU website. Wie zullen we daar eens op gaan invullen….Balt Lenders?

Nee even alle gekheid op een stokje; het is bizar, dat dit de optelsom is van alles wat de christelijke mensen bezigheid in de gemeente. Terwijl er achter de schermen veel te zeggen en te klagen is over de slinkse wijze waarop het college opereert; speelt de CU de joker op de braderie op aanwijzing van hun achterban. Ze zijn ziende blind.

En dan heb je ook nog de spaarlampenactie van groenlinks. Ook deze meelopende partij heeft een actie op poten gezet waarbij burgers konden aangeven hoe het milieu in Hoogezand gered kon worden. Degene met de beste ideeen kregen een spaarlamp. Ik weet dat het milieu in Hoogezand het beste af is als Groenlinks uit het bestuur is geknikkert; de hele partij zou zich moeten opheffen wegens het gewetenloos verkwanselen en vernielen van de gemeentelijke natuur op grote schaal. Omhakken die bomen; dat was het credo van Cor Drost en de rest loopt er klakkeloos achteraan. Maar de mensen weten het denk ik niet meer. De tijd werkt altijd in het voordeel van het bestuur.

En ten slotte heb je nog de bijna hysterische reactie van dat onnozele kind dat zich burgemeester mag noemen hier op het feit dat maar 1 lintje was uitgedeelt aan een hoogezandse burger. Het moesten er tientallen worden volgens haar…En daar gaat ze eens ernstig haar mandaat van maken. En deze onzin is dan groot voorpaginanieuws… Ze heeft haar strijdplan al klaar liggen om in de gallerij der Groten te worden opgenomen. Wel mevrouwtje de burgemeester; ik heb thuis nog een heel stel oude medailles; die wil ik gaarne kwijt aan u; want u wilt graag wat meer te prikken hebben volgend jaar heb ik in de gaten. Naast lintjes doorknippen wellicht het meest boeiende werk in uw zinloze hoogezandse carriere. Het zou u meer sieren als u zich persoonlijk ging inzetten om meer werk hierheen te halen zoals Boekhoven dat kon in vroegere tijden. Met alleen maar plannenmakerij kom je er niet. 

De idiotie heeft echt toegeslagen in politiek Hoogezand. Want wat er in de krant staat; het gaat meestal nergens over dan dit soort nieuws en acties voor debielen. En wat er aan serieus nieuws de kranten haalt; dat wordt dan niet naar behoren uitgespit en weergegeven. Het wachten is op de volgende partij die zich bij deze polonaise der zotten gaat aansluiten alsof er niks aan de hand is. En dat zal dan ook wel de bedoeling ervan zijn. Net als de Jehova’s mag de tandem van meneer Dekker en zijn steunzoolpartijtje aan mijn deur voorbij gaan.

Geef een reactie

Plaats een reactie