Skip to content

Zieltjes voor de Christelijke scholen ronselen

september 22, 2012

Iemand bij mij in de straat haar dochters gaan beide naar de Rehoboth; een christelijke school voor het voortgezet onderwijs. Vroeger was het uitsluitend een MAVO. Maar nu hebben ze daar ook een paar HAVO en een paar jaar KB of KBB; weet ik veel. Dat houdt dus in dat ze na een paar jaar moeten verkassen. De ouders van deze kinderen zijn helemaal niet christelijk hoor; maar deze school was het dichtste bij en het onderwijs is daar nog ouderwets goed.

Zodoende kregen deze 2 meiden het advies om naar het Augustinus college te gaan in de stad van de Rehoboth. Let wel het is maar liefst 5 kwartier fietsen. Maar er is ook een bus naar de stad en dan halen ze het ook; zo zei men van de Rehoboth. Maar eenmaal op deze school en van de bus; bleek dat ze elke dag 10 minuten te laat zouden zijn. Dus wat men zei over de bus was ronduit een leugen. En; 2,5 uur per dag door weer en wind op de fiets door het donker is maar niets. Des te vreemder omdat niet ver van de Rehoboth ook een scholengemeenschap staat; waar elke opleiding gewoon volledig af is te ronden. Maar de Rehoboth adviseerde dus voor de zeer verafgelegen school in Groningen.

Wij hebben even onderzoek op internet gedaan naar het Augustinus college (klonk me christelijk in de oren). En ja hoor; een hele keten van scholen gebaseert op “christelijke grondbeginselen”. Dáár komt de Aap uit de mouw. De christelijke scholen gaan helemaal niet uit van het belang van het kind beste ouders; maar het gaat er om, om zoveel mogelijk zieltjes naar die christelijke scholen te leiden. Want als de Rehoboth daar oog voor had; dan had het gewoon tegen deze overigens onchristelijke ouders gezegd; dat ze adviseren om haar kinderen naar de openbare scholengemeenschap te sturen even verderop.

Zo zit de wereld in elkaar. De ouders kregen nota bene ook nog even een telefoon van de Rehoboth; waarom ze in Godsnaam hun kinderen van het Augustinuscollege hadden afgehaalt. Ik had de telefoon er gewoon opgekwakt als ik hen was…In het belang van het kind ;ammehoellah.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: