Skip to content

Het staatschagrijn

september 22, 2012

 

Vorige week de kinderen maar op de pasfoto gezet voor hun ID.

Dertig euro per kind; plus een volwassene dat is dan even 120 euro voor een stukje plastic van een ambtenaar. Het is voor de gemeenten weer lekker kassa sinds de regering de wet toch maar weer even heeft veranderd. Een korte tijd vond de rechtbank namelijk dat kinderen eigenlijk niet de kosten van de ID bewijzen moesten betalen omdat de staat eist dat ze nu apart een ID moesten hebben. Even als de bliksem de wet veranderen…zo gepiept en vooruitlopend daarop de tarieven weer zo snel mogelijk omhoog.

Je wordt er niet vrolijk van. En weet u; mocht u tóch desondanks nog in een vrolijke bui zijn, dan moet u eens in het hokje naar de lens van de camera kijken. Vroeger mocht je gewoon een leuk gezicht laten zien. Maar nu moet je chagrijnig kijken. Er mag geen glimlachje op. Je moet als het ware er net zo opstaan als de gemiddelde ambtenaar die je achter de balie of het kogelvrije glas aan het helpen is.

Burgers moeten in de nasleep van 9-11 en de Brusselse flauwekul regels als een bajesklant op de pasfoto voor een ID bewijs. Er staan alleen nog net geen bordjes met een nummer op de foto. Zelfs kinderen moeten eruit zien alsof ze de nor in draaien. Je kunt maar nooit vroeg genoeg erbij zijn om wat depressieve klantjes te kweken nietwaar? Goed voor alle bedrijven die anti-depressieva produceren. Gezien alle onheil die ook de media dagelijks over ons heen storten lijkt me dat niet moeilijk.

Advertenties

From → Persoonlijk

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: