Skip to content

De beste inburgeringstest

augustus 20, 2012

 

Diep triest het nieuws uit Pakistan. Een dieptepunt van de menselijke beschaving. Een 11 jarig meisje met het syndroom van Down; een mongooltje in de volksmond; loopt kans ter dood te worden veroordeeld vanwege het scheuren of verbranden van wat blaadjes uit de Koran. Het kind komt uit een christelijk gezin en het gezin is op de vlucht geslagen. Ik vroeg me trouwens af of moslims in Pakistan ook kinderen hebben met een geestelijk handicap. Ik was namelijk in de veronderstelling dat deze kinderen daar op stille wijze worden weggemaakt. Het zouden er toch een hele hoop moeten zijn met al die huwelijken met neven en nichten. De wetenschap had het al eens onderzocht en het vergeleken met westerse landen.

Maar wat staan al die gasten dan toch ver van ons verwijderd. Wilders heeft er ook even mee zitten dreigen. De hele islam wereld verketterde Nederland al bij voorbaat; rellen braken uit in sommige landen met doden terwijl er nog niets was gebeurd. Alleen al met de gedachte spelen om wat blasfemie te plegen op de Koran wekt al dodelijke agressie op. Gelukkig voor de ondernemers die actief zijn in dat soort landen hadden ze Balkenende nog die een diepe buiging kon maken in Indonesie. Maar feit is dat je in een modern land als de onze zelfs beter ervoor kan uitkomen dat je actief pedofiel bent dan dat je per ongeluk een Koran bij het oud papier hebt gezet.

Er is blijkbaar niemand die dat in het openbaar durft te doen; als statement. Want je bent een potentieel doelwit voor elke moslim; ook in Nederland. Theo van Gogh kreeg er ook mee te maken. Wat dat betreft zijn we als het ware gegijzeld door een bevolkingsgroep waarvan we toch op papier zeggen dat ze geintegreerd zijn. Volgens Den Haag zijn we allemaal Nederlanders zodra we dat paspoortje hebben. Gevoelsmatig echter werp ik dat ten zeerste tegen. Mensen die zich niet aan willen passen of zelfs de staat naar hun wensen met geweld willen inrichten zoals het ook was waar ze vandaan kwamen zijn in mijn ogen geen nederlander. Je bent tegenwoordig al ingeburgerd als je een lijst met vragen in je hoofd stampt zoals wanneer nederlanders vaak gehakt eten. Of wanneer er beschuit met muisjes op tafel komt. Belachelijk gewoon.

Ik zou het op een totaal andere boeg willen gooien gelet op gebeurtenissen zoals in Pakistan. Weg met die onnozele dure cursussen. De cursisten zelf vinden de het studiemateriaal ook belachelijk. Dus ik stel voor dat we een paar zeer korte testjes doen. Nederlanders zijn een tolerant volk. Daarom lopen er hier ook zeer veel nationaliteiten rond die allen hun eigen ding mogen doen. Het mag en kan niet zo zijn echter dat je alles van je eigen cultuur maar kunt handhaven in dit land. Er zijn grenzen binnen de wet. Zo is er hier geen veelwijverij; mag je niet trouwen met een meisje van 13 (wat ze wel hebben geprobeerd te wijzigen), en mag je niet met peniskokers over straat heen lopen of met een boerka (ook maar sinds kort). En andermans geloof of mening moet je respecteren. Al denk ik dat ze in Staphorst alles eraan zullen doen om de Satanskerk in hun gemeente tegen te houden.

Welnu; neem een persoon uit een islamitisch land en ga eens vlak voor zijn neus een bladzijde uit de Koran in de fik steken, terwijl die persoon aan de leugendetector zit. Kijken of hij/zij de zelfbeheersingstest weet te doorstaan. Vervolgens vraag je of die persoon vind; of iemand die de Koran verbrand of de Profeet beledigd de doodstraf moet krijgen. En dan kijk je naar de uitslag van de leugendetector. Vervolgens laat je hem wat beelden zien van een turkse homoboot op de grachten en je vraagt wat ie zou doen als ie dit soort mensen in een donker steegje zou tegenkomen. Een derde test is een foto een meisje met hoofddoek die hand in hand over het strand wandeld met een hollandse kaaskop met matje in de nek. Als laatste test de vraag wat ie zou vinden als zijn dochter verlieft zou worden op een niet-moslim.

Doorstaat men die test; dan ben je in mijn optiek een geslaagde tolerante nederlander. Echt een verrijking voor dit land. Maar in andere gevallen is het exit. Het is mischien een botte manier om te selecteren; maar ik vind dat men nieuws zoals uit Pakistan en andere landen zoals Egypte; Indonesie Nigeria en Syrie waar christenen met name voor hun leven moeten vluchten; niet mag negeren. Het is bij de beesten af en het hoort niet meer thuis in het jaar 2012; waar dan ook ter wereld.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: