Skip to content

Kersverse PvdA wethouder in een VVD ornaat?

juni 10, 2012

Afgelopen week was in de raadszaal van Hoogezand- Sappemeer dan de eedaflegging van de nieuw benoemde wethouder van Sociale zaken/woningbouw; de heer G.J. Lindeman van de PvdA. De vorige had hijgend zijn pensioen gehaald. Wat zal ie blij zijn van al die netelige dossiers af te zijn. Nu mag Ger Lindeman al die mooie toekomst plannetjes met luchtkastelen gaan verdedigen zoals wethouder Struik dat deed. Struik die qua stemgeluid en uitstraling een perfecte imitator is van Wim Kok. Hij sprak nooit; hij mompelde alsof hij zijn lunch in de raadzaal zat te herkauwen. Die man proberen te volgen was een marteling voor je concentratie. Ik vind niet dat Ger hierin een verbetering is.

Ja ook in Hoogezand is de gevestigde politiek zo dom geweest om voort te gaan met het project-ontwikkelen ten bate van burgers met hoge inkomens. Het oude recept huisje-boompjes-water om ze hierheen te lokken werd nooit eens herzien in onze plaats terwijl steeds meer huishoudens de armoede grenzen overschreden. Maar de banden met de bouwbedrijven zullen wel heel innig zijn.

Tijdens de plechtigheid had Lindeman ook nog even wat op een kladje gekrabbeld als speech. Hij was het eerst niet van plan zei ie; maar toen hij wist dat hij de gelegenheid kreeg, wilde ie toch er gebruik van maken. Op dat moment wil je eigenlijk graag naar huis. Ger wil er flink tegenaan in Hoogezand. Ger wil onorthodoxe methoden niet schuwen om mensen met een uitkering weer te laten “participeren”; of hoe je het ook wil noemen. Hij wil mensen de zogenaamde “participatieladder” optrappen met een pistool in de rug. Normaal gesproken ga je mensen daartoe aanmoedigen of stimuleren. Je zal maar hoogtevrees hebben. Zoiets dat zeg je toch niet in je eerste woorden als wethouder. Wat zal de VVD fractie hebben genoten van deze wethouder. Met zo’n wethouder heb je geen vijanden meer nodig. Qua postuur past Lindeman ook naadloos in de klassieke VVD. De Vonhoff’s, de Erica Terpstra’s, de Ivo’s. Over het algemeen zijn de buikjes bij de PvdA fraktie behoorlijk gegroeid. En het zijn deze mensen die zeggen dat de broekriem in Hoogezand moet worden aangehaald en dat “we” dat allemaal zullen voelen. Voelt u em? Ik hoop dat die PvdA fractie het niet erg vind als ik even niet met hen meehuil.

De PvdA fractie in Hoogezand verschuilt zich al sinds generaties onder deze naam en profiteert daarvan onder vooral de onnozelen; de analfabeten; de gewoontestemmers; de bangerikken; de goedgelovigen; de kritieklozen de wereld/mensvreemde intelectuelen en de hippe trendvolgers.

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: