Skip to content

Ons kent ons

mei 24, 2012

Men kent natuurlijk de vele verhalen wel; over hoe moeilijk het is om als buitenstaander in het kringetje te komen van leden van commissies en besturen. Het is zeg ik maar de grootste verborgen werkgelegenheid die er bestaat. Normaliter kom je vakatures hiervan nooit tegen in de kaartenbak van het UWV en in de dagelijkse kranten. Op een uitzondering na denk ik; maar dan alleen als de nood erg hoog is.

Dit schimmige gebied houdt zich in stand via incestvakatures. Vakatures die alleen maar gegunt zijn voor vriendjes en familieleden; kennissen en gasten die men tegenkomt tijdens zakendineetjes; conferenties en diverse lobby achtige aangelegenheden. Is er een baantje vrij dan gaat het nieuws precies dezelfde weg als het kinderpornonetwerk van Robert M. De hele politiek bediend zich ook ervan; vooral als de wachtgeldregeling aan het aflopen gaat. Dat het vaak binnen besturen; zoals die van Vestia (dat ook via dit soort netwerken is ontstaan), faliekant mis gaat is niets minder dan het gevolg van de natuurwet. En deze schrijft voor dat je vooral nieuw; fris en gezond bloed moet krijgen binnen zo’n organisatie om het niet te laten corrumperen.

In Hilversum kunnen ze er ook wat van. Vroeger had je van die kakkerige kinderen die in zo’n koortje zaten. Er zaten voornamelijk kinderen in van de Gooise Matras. Deze kinderen zijn nu wat groter en hetzelfde kringetje zie je nu weer op TV. In diverse SOAP’s ook. Het ene moment zie je zo’n persoon in GTST en na een tijdje mogen ze ineens een quizz presenteren; iets doen met Zappelin of ze duiken een studio in om een nummer op te nemen. Zo zie ik ineens dat Ralph Mackenbach een baantje heeft gekregen om een animatiefilm in te spreken. En is er dat ene verwaande lelijke blonde nest uit ZOOP; die op pad mag gaan om problemen van mensen op te lossen. Dan kun je op je vingers aanvoelen dat het kringetje daar in het Gooi op dezelfde incestueuze manier vooral hun eigen leden en kennissen bedient en zichzelf in stand houdt. Het ergste is dat als je altijd al een hekel had aan dat hele ondermaatse zootje in Hilversum; dat je die gasten dus steeds weer op je netvlies krijgt waar je ook maar heenzapt. Het zijn ook ondermaatse zangers en artiesten die ander talent mogen beoordelen. Gasten als Gordon; Patty Brard; Borsato; Joling; Paay.

De corruptie is daarmee ook onderdeel geworden van onze cultuur. En de ondermaatse middelmaat mag onze toekomst blijven bepalen.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: