Skip to content

Politieke onthouding

mei 3, 2012

Het is heel jammer dat het programma “Kopspijkers” niet meer op T.V. is met al die sketches over politici. Want in Den Haag ontvouwde zich de ene klucht na het andere. In 2 dagen of 3 werd er even een pakket inelkaar gejonast om onze euroslurpers in Brussel maar weer even tevreden te houden. Het CPB heb ik er niet over gehoort. Dit moet buiten het CPB om tot leven gewekt zijn. Alsof ze flink op de wandelgangen aan het ketsen zijn geweest zonder condoom. Goed; de paringsdans van CDA; VVD en PVV duurde te lang. De hofmakerij liep op niets uit en alles wat op een gedwongen huwelijk gaat lijken daar is de PVV zeer vies van.

In die paar dagen hebben vrouwtje Sap; Pechtold en de man van de Christenunie; die een zeer lange periode van onthouding achter de rug hadden (En Groenlinks in het extreme) in een vlaag van regeringsgeilheid zich op elkaar uit geleeft. Vooral het zweterige maar bevredigde gezicht van Jolande Sap sprak boekdelen. In een paar dagen moest iets worden verwekt met de gereformeerde zegen van de Christenunie; daar ging het om. Alsof je snel even iets opwarmt in de magnetron wat al dagenlang in de koelkast lag te meuren. Hoe het kind van deze coalitie er precies uit gaat zien of uit gaat werken op de onderdanen die al 20 jaar van bezuinigingen achter de rug hebben weet echter niemand nog.

Ondertussen is het fijn voor de CDA stemmers in spé om te weten of hun CDA weer het oude CDA is. Mevrouw Spies ziet niets meer in het boerkaverbod en neemt alsvast een toast op haar voornemen om lijsttrekker te worden. Dezelfde Spies verdedigde eerder nog fel het boerkaverbod met de woorden dat dit “onvoorstelbaar van belang was”. Kijk dat is nou het oude vertrouwde CDA. En Spies lijkt me de meest geschikte verpersoonlijking van deze partij. Eigenlijk zou ik meer voelen voor een CDA-verbod dan een boerkaverbod. Het lijkt me van onvoortstelbaar belang dat we van dit soort politici/politiek worden bevrijd.

 

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: