Skip to content

Messen voor de rug van Wilders

april 24, 2012

We wisten al dat politiek een smerige zaak is. Maar afgelopen dagen is de politiek afgegleden naar een absoluut dieptepunt. Het diktaat van Brussel waar men in Den Haag 7 weken mee zat te worstelen was uiteindelijk verspilde tijd en moeite. Wat de gasten Buma en Blok van het CDA en VVD vervolgens klaarspeelden op de TV was een satanisch optreden waar de duivel zelf nog wat van kon leren. Ze presenteerden hun eigen gemaakte versie van “de nacht van de lange messen”. Buma en Blok; ze ogen als twee begrafenisondernemers of lijkschouwers van hun eigen idiote kabinet. Scheiding in hun gereformeerd 50-er jarenkapsel. Vervolgens kon men getuige zijn van de messen die men stak in hun voormalige gedoger. Nu is het aanvaardbaar; indien het gemotiveerd wordt met feiten. Maar het werd omkleed met de meest voor de hand liggende leugens.

Zo werd gezegd; dat de ze er eigenlijk uit waren en dat Wilders zomaar ineens de stekker eruit trok. Of dat dat moest van zijn fractie. Maar volgens mij was het dus zo; dat er een pakket klaar lag; wat nog doorberekend moest worden door het CPB. En dat rapport was voor Wilders aanleiding om niet accoord te gaan. Kan ik me best voorstellen. Het laat ook zien; dat het CDA plus VVD eigenlijk helemaal schijt hadden aan de uitkomst van het CPB. Het pakket MOEST erdoorheen. En ik denk ook dat ze de PVV flink onder druk hebben gezet. Ik denk dat de PVV daar niet zoveel zin in had na ook bekendmaking van de cijfers van CDA-er Leers over de beloofde aantallen uitgezette illegalen. En wat ze nu dus constant doen; is zeggen van: “de PVV brak het ineens af”.

Een andere leugen wat beide heren laten doorklinken is: “we moeten bezuinigen van Brussel”. Dat is slechts ten dele waar. Want er was met deze gedoogcoalitie al een afspraak tot een recordbezuiniging van 18 miljard. Waar beide heren liever geen woord over reppen is, dat deze extra bezuinigingen veroorzaakt zijn door de miljardensteun aan de grieken en de donaties aan het EU steunfonds. Men wil het sentiment van nederlanders tegen de EU vooral niet aanwakkeren. Een andere aanfluiting is het feit dat de Jager andere EU landen oproept om griekse schulden af te schrijven; terwijl onze eigen ABN in staatshanden nota bene dit openlijk aan zijn laars lapt tot dusverre. Minister de Jager; dan ben je een echte sukkel. Maar als ik ABN was; zou ik hetzelfde ook weigeren. Tenminste; als je hart hebt voor je klanten die de rekening mogen betalen. Laat de Jager het maar uit zijn eigen vette zak betalen.

Een ander pijnlijke isseu wat steeds terugkeerde was dat “Nederland zelf” op strengere begrotingsregels had aangedrongen. Nee; dat waren de heren Rutte en de Jager; van een minderheidskabinet. Daarmee is de Jager van het CDA de dikste idioot geworden die er in het kabinet rondliep als minister van financien. Hij had dit kunnen voorzien, dat dit land moeizamer uit elke crisis komt dan de rest van Europa. Daar heeft Nederland namelijk patent op. De Randstad komt ook altijd eerder uit elke crisis dan het noorden van Nederland. Nederland heeft ook buiten het verdrag van Maastricht gestaan en buiten het verdrag van Lissabon; in die zin dat er aan de bevolking niets werd gevraagd in de vorm van welke volksraadpleging dan ook. In Brussel zijn ze als de dood voor referenda. Stel je voor….dan staan er ineens een hele hoop vette luie banen op het spel. Ons recht op zelfbeschikking was daardoor verspeelt door machten die het belang van ondernemers voorop stellen. In die tijd ook de PvdA.

Daarna doemde er ineens de belgische clown Guy Verhoftstad op; die tegenwoordig zich vet te declareren in het Europarlement. Hij vond dat Nederland er een potje van maakte en dat Nederland ééndrachtig had moeten doorpakken. Hij sprak er schande van etc etc. Ik weet nog heel vers; hoe Belgie bijna in 2 delen brak; er een kabinetsformatie was die bijna 2 jaar duurde en dat er gasten in het parlement zitten die foto’s verspreiden van dode verkrachte kinderen. Laat Verhoftstad even naar zijn eigen tot op het bot toe verdeelde chaotische toko kijken in z’n eigen land. Verder vond hij het raar; dat Nederland onder de regels probeerde uit te komen die men zelf de rest wilde laten dicteren. Klopt; maar wat ze er nooit meer bij vertellen; is dat de regels in feite niet nieuw zijn. Al bij het Verdrag van Maastricht werd er begrotingsdiscipline ingesteld. En Nederland heeft zich m.n. onder Zalm vaker erover beklaagd; waarom vele landen zich er niet aan hielden. Nederland was 10 jaar lang het brave jochie van de klas. Maar dat verteld Verhofstad er natuurlijk nooit bij.

We kregen ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven met het commentaar dat het mislukken van deze bezuinigingen rampzalig zijn voor hun sector. Dezelfde vertegenwoordigers zeggen ook dat verhoging van BTW naar 21% weer een klap zal zijn voor hun al getroffen bedrijven. Tja..dan denk ik wat raar. Want dat zat in het pakket dus dan had je daar dus voorstander van moeten zijn. Als MKB-er moet je tegenwoordig Schizofrenie of MPS in je CV hebben staan. Dan kun je ook nog ooit een politieke carriere opbouwen bij het CDA en de PvdA.

Dan krijg ik het programma Brandpunt op mijn netvlies met o.a. weer die Buma erin. Hij gaf bij Jinek al aan dat men bij het CDA nog een lijsttrekker moest kiezen. Als ik Eva Jinek was dan had ik gevraagd waarom ie er niet zelf voor ging. Maar nee; dan had ie zelf moeten antwoorden, dat ie daarvoor er teveel uitzag als een gereformeerde Pinokkio met het charisma van een grijze vuilniszak. Ik heb zijn lange neus bij Jinek nog verder zien groeien. Nee hij zal het ook vooral niet worden. Nu zal Eurlings wel met hel en verdoemenis worden bedreigd als hij niet terugkomt van zijn voornemen niet meer met politiek bezig te zijn. Want dat zijn de CDA taktieken.

Verder waren in Brandpunt even 3 afvalligen van de PVV aan het woord om hen even te laten zeggen dat de PVV volgens hen in een paar jaar niet meer bestaat. De KRO blijft tenslotte een CDA gelieerde omroep…Ik zag ook dat ze Kay van der Linde hadden op laten draven die hetzelfde even kwam vertellen. Raar dat die man nooit het effect van zijn eigen bemoeienissen met politici kon voorspellen zoals bij de LPF en met Rita Verdonk. Wie wil die nog als partij- en campagne strateeg binnenhalen. Dat mocht ie even zeggen en daarna moest ie z’n klep dichthouden. En ook Hero Brinkman was er bij gebrek aan beter zou ik maar zeggen. Sven Kokkelman liet hem haast nooit normaal antwoorden. Ik zou zeggen Kokkelman van de EO; hou dan een monoloog zonder gasten zoals je ook altijd je schietgebedjes doet thuis voor het naar bed gaan ja?? Hetzelfde deed ie met Diederik samson; om je dood te ergeren. Sven wilde Brinkman even de VVD inlullen en weten wat er in het hoofd van Wilders spookt. Daarvoor was ie uitgenodigd.

Degene die ontbrak was Pechtold van D66. Normaal is ie niet van het scherm af te slaan. Pechtold zal wel heel erg gebaald hebben sinds zaterdag j.l. Hij vond dat ondanks de situatie men vooral gewoon op tijd de bezuinigingen en de “hervormingen” erdoorheen moest drukken voor de deadline van de EU. Pechtold vergeet dat we nog nét niet leven met een volledig bruin regime. Pechtold had zich aan moeten melden voor de hoofdrol van de duitse film “der Untergang”. Een beetje schmink en een klein snorretje en het haar donker. Heel enge man die Pechtold.

Degene waarvan je het niet zou verwachten heeft zich tot nu toe schappelijk gedragen en dat is Wilders zelf. Een nieuw werkwoord was geboren; het zwartepieten. Voor de Dikke van Dale zijn het in elk geval mooie tijden.

 

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: