Skip to content

Dubbel pech bij ongevallen

april 20, 2012

En zo kan het dus verkeren dat je handen min of meer gebonden zijn na een ongeval. Bij beide wijsvingers de pezen doormidden. Het gebeurde op het bedrijf waar ik werk. Het is iets waar je nietvrolijk van wordt. Weet u wat 1 van de eerste dingen waren die door mijn hoofd schoten toen het gebeurde en ik mijn eigen bot kon zien liggen? De naheffing die ik kon verwachten van de zorgverzekeraar. Zo erg ben je er als uitzendkracht erop gefixeerd met schommelend inkomen dat je de kamer van specialisten in het ziekenhuis vermijd. Je wil voor je gezin koste wat kost die boete vermijden. 240 Euro. Mensen die een boete krijgen voor teveel drank op achter het stuur hoeven minder te betalen dan als je je eigen risico moet aanspreken.

 

De politiek zal de weg nog steeds volledig kwijt blijken te zijn; als de regeringspartijen in het Cotshuis hun mismaakte brouwsel over het volk gaan braken. De angst bij de PvdA om samen met de S.P. op te trekken heeft rampzalig uitgewerkt. Hun credo was destijds: “Samen werken samen doen”. En samen met Balkenende is het credo verworden tot “Slopen voor allen en bonus voor enkelen. Nu eten we dus al 30 jaar de wrange vruchten van de achterlijke politiek die de kloof tussen arm en rijk zit te vergroten. Die zogenaamde hervormers zijn in feite de slopers van de beschaving. Hen hoor je ook niet over afschaffing van zaken die voor henzelf nadelig uitpakken. Afschaffen van wachtgeld regelingen. Probeer dat er maar eens door te krijgen. Afschaffen van vertrekpremies; kinderbijslag voor hoge inkomens; bonusregelingen en absurde declaraties; dure dienstauto’s met chauffeur; bussinessclass tickets; studiereizen met een vaag doel. En ik kan er zo nog wel een hele hoop opnoemen vanuit de vetpot waar de pluchejunkies zich graag aan laven.

 

Gedachte is; dat het gewoonweg weer de redelijke en sociale kant op mag gaan. Die gasten van Groenlinks kun je beter maar ook mijden. Die willen een duurzame samenleving waarin mensen zonder zonnepanelen en dure hybride wagen hun energienota niet meer kunnen betalen. Behalve het koper mag de N.S. dan ook bielzen gaan bewaken. En Staatsbosbeheer mag extra personeel aannemen. Ik gooi de provocerende stelling dan maar erin; dat de duitse bezetter hier op bepaalde elementaire zaken eerlijker was dan onze overheid inclusief de bende van Sap. Het bonnensysteem maakte geen onderscheid tussen arm en rijk. En daar mogen ze zich in Den Haag eens een keer over achter de oren krabben.

Advertenties

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: