Skip to content

Raadsleden onderwerp bezuinigingen

februari 23, 2012

Vandaag las ik in de krant; dat het kabinet een voorstel aan het maken is wat er toe zal leiden; dat er minder raadsleden nodig zijn per gemeente. http://www.gemeente.nu/web/Bestuurszaken/Bestuur-en-raad/Raad-Artikel/55757/VNG-kritisch-over-plan-minder-raadsleden.htm De bedoeling is om het openbaar bestuur hiermee “efficienter” en “slagvaardiger” te maken. Dit stond zo letterlijk in de verklaring. Hiermee verkoopt men weer een vuile leugen. Ze zouden het ook “participatie van raadsleden” kunnen noemen.

Niks efficienter; dit is gewoon een bezuinigingsmaatregel. Men heeft vanuit de gemeenten ook de lokale politiek gevraagd naar hun mening en het bleek; dat men flink tegen is. Natuurlijk is dat hun eigen belang. Maar het werk van raadsleden, wat ze allemaal door moeten stouwen aan papier en informatie is niet gering. Het verminderen van het aantal raadsleden brengt de werkdruk nog eens stukken hoger dan hij nu al is; gezien het feit dat er een trend is dat mensen steeds minder belangstelling hebben voor de lokale politiek. In het huidige systeem is het al zeer moeilijk om het college te kunnen volgen of te controleren; om de boel transparant te krijgen. Dit zal nog meer een averechts effect hebben.

Als ik de regering eens van advies zou mogen voorzien; dan stel ik ook voor om de helft van de 2e kamer maar eens te schrappen; de helft van de ministers en de helft van de ambtenaren op de ministeries. De hele provinciale bestuurslaag weg plus de eerste kamer. Wat zal de boel dan efficienter en daadkrachtiger worden. Maak van dit land een diktatuur; daadkrachtiger kun je het niet maken. Gewoon 1 man aan het roer en de rest houdt z’n klep. Da’s pas efficient.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: