Skip to content

Vakantiegeld….. waarom.

februari 13, 2012

Er zijn van die dingen waar je nooit bij stil staat. Zó vanzelfsprekend als het opkomen van de zon en de maan. Maar toch vind ik het niet als zodanig. Dat je alles maar slikt; is erin gestampt van jongs af aan.

 

Ik heb nu eens zitten filosoferen over wat men krijgt als loon. Loon wordt vaak uitgedrukt in brutoloon inclusief of exclusief vakantietoeslag; maar meestal is het inclusief en met wat mazzel exclusief reiskostenvergoeding. Heeft men er wel eens over nagedacht over het feit dat je baas dus eigenlijk aan het “sparen” is voor je? Want hij is het die je vakantiegeld achterhoudt; zeg maar 7% van je loon wordt een jaar lang gesluist naar een bankrekening van je baas. Op deze rekening krijgt je baas de rente! Je had het zelf ook op een spaarrekening kunnen zetten en zelf de rente kunnen opstrijken! Maar het meest nadelige effect krijg je als het dan eindelijk zover is dat het in mei of juni wordt gestort op je rekening. De rente heeft je baas ingepikt; dankjewel werknemer en de fiscus gaat extra belasting heffen erover want dan wordt het ineens beschouwd als extra inkomen. Wat natuurlijk eigenlijk bullshit is; want het is eigenlijk achterstallig loon en niks minder dan dat!

 

Zijn we het met elkaar eens of niet? Ik weet niet wie deze voor werknemers nadelige constructie heeft verzonnen; maar ik denk dat we het maar eens af moeten schaffen. Dan heeft iedereen dus maandelijks gewoon 7% meer aan inkomen en ja als je op vakantie wil dan heeft men zelf de verantwoording om maandelijks wat opzij te leggen. Krijg je ook nog een aardige rentebonus in plaats van belasting! Is dat te moeilijk?? Heel vreemd dat tot dusverre dit soort zaken nooit worden besproken.

Advertenties
2 reacties
  1. Wat een kut pleidooi. Het is ten eerste wel extra inkomen. Anders had je bij het achterhouden rente moeten betalen.
    En ten tweede: de rente die je werkgever krijgt, daar is bij het aannemen van jou als werknemer rekening meegehouden.

  2. rookgewoon permalink

    Extra inkomen? Dat zijn de bonussen en de provisies. Maar vakantie geld zit toch echt vaak bij je brutouurloon inbegrepen; alleen je werkgever houdt bij het uitbetalen 7% daarvan in om het voor de zomer uit te keren. Heel simpel.
    Maar verklaar je eens nader waarom bij het aannemen van een werknemer rekening is gehouden met de rente die hij krijgt…?? Een werkgever zouden we dus volgens jou eigenlijk geld toe moeten geven omdat hij ons aanneemt? Dit is natuurlijk onzin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: