Skip to content

VVD laat tekort in de zorg verder oplopen

januari 28, 2012

De partij met de sprekende teksten zoals bij de laatste verkiezingen (zoals: “de vandalen gaan betalen”); de VVD, die heeft nog een kans gezien om nóg meer in de zorg te liberaliseren dan het al was. De tandartstarieven zaten eerst aan een soort maximum vast en nu kunnen tandartsen vrij hun eigen prijzen bepalen. Daar werd direct heel dankbaar gebruik van gemaakt. Bij sommige tandartsen was zelfs sprake van een verhoging van over de 200%.

 

 

De bewindsvrouw van de VVD; die is belast met de verdere sloop van sociale voorzieningen zag direct al veel kritiek op haar liberale experimentje afkomen. Nu moeten verzekeraars een zogenaamde “zwarte lijst van dure tandartsen” opstellen. Ik vraag me af wat wij daaraan hebben. Dan zegt de verzekering zeker; als je naar die tandarts gaat dan krijg je nog maar de helft vergoed? Wat hebben we daaraan. Ik denk dat we nog wel een hele hoop extra zwarte lijsten kunnen aanmaken van allerlei andere deskundigen die nu dankzij de VVD de vrije hand hebben qua hun prijzen. Maar het bewijst des te meer; dat het vrijemarkt denken totaal verkeerd uitpakt in die zorg. Dankzij de VVD is de zorg duurder dan ooit en onbereikbaar oftewel onbetaalbaar geworden. Kies maar als consument met een laag inkomen. Zelfs derde wereld landen hebben het beter geregeld. Naar dat nivo zijn we inmiddels afgezakt. We worden ingehaalt door landen als Peru en Vietnam. Aan de gebitten van kinderen kun je zien op welke tree van de sociale ladder het gezin zit.

De vandalen gaan niet betalen bij VVD; dat blijkt weer een leugen van jewelste. WIJ mogen betalen voor de vandalen en de meeste vandalen zitten bij de VVD. Dát zijn de grootste vandalen. Alles hebben ze kapot geliberaliseert. Slecht onderwijs; slechte zorg en een klasse-justitie. Slecht economisch beleid doet de rest. Wat mij betreft alle VVD-ers deporteren naar de Verenigde Staten; het heilige land van de graaiers waar nu inmiddels de walgelijke vertoning van de republikeinse verkiezingen aan de gang zijn. Al die geronselde idioten die van die bordjes omhooghouden. Waarvan ik nog het meest moet braken dat zijn de beelden van het ideale amerikaanse gezinnetje: kandidaat op het podium met achter hem in het pak zijn kinderen en een opgepimpt kakwijf met een parelketting om dr nek.

Ik wens elke VVD er veel plezier daar; kunnen we wellicht wat buitenlandse kinderen die hier al 10 jaar zonder verblijfs status zitten erop inruilen.

Advertenties

From → Geen categorie

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: