Skip to content

Het CDA weer op de oude formule

januari 23, 2012

Het is natuurlijk erg fantastisch om de opiniepeilingen te volgen en te zien hoezeer de gevestigde orde haar stemvee aan het kwijtraken is. Als deze trend zich zal doorzetten naar Hoogezand dan zal Roodgewoon ook op weg gaan naar een absolute sensatie. Binnen de fraktie zijn we al bezig met de volgende verkiezingen en in mijn hoofd gonst het van ideëen met welke strategie we de strijd weer aan zullen gaan met de medeverantwoordelijken van de crisis. En dat zijn het CDA; de VVD; D66; de PvdA en Groenlinks. In de praktijk wijzen de representanten van deze partijen in de gemeenteraad graag naar Den Haag als het gaat om de bezuinigingen. Maar feit blijft; dat ze allen lid zijn van hun in Den Haag gezetelde pluchejunkiepartijen.

Het DvhN geeft echter nog steeds graag aandacht aan de afbrokkelende gevestigde orde. Deze PvdA krant staat denk ik synoniem voor de PvdA aanhang. Een kreupel paard waar ze nog steeds graag op wedden.

 

Zo ook in de krant van vandaag een stuk over de nieuwe bijstandswet van de hand van een PvdA raadslid. Waarvan ik denk dat als ze zelf in de regering hadden gezeten met CDA en/of VVD, dan hadden ze het zelf ook gesteund. Mensen; het is allemaal weer verloren zieltjes terugwinnen, want tot dusverre werd je weer na elke verkiezingen flink genaait of zijn we weer heel kort van geheugen. Dan een heel bizar stuk op pagina 5 over de crisis binnen het CDA waarin enkele wenken van voormalig minister de Geus over wat hij graag wil met het CDA. Een onderwerp als de HRA en ook “dat het CDA weer voor iedereen moet zijn”. En DAT vind ik zóó erg laf. Zó erg vuil. De gelegenheden waar dit telkens in een zekere vorm wordt geroepen door het CDA als er weer verkiezing op komst is; zijn niet meer te tellen! De Geus behoort tot het laagste tuig binnen het CDA. Henkie Bleeker heeft in dezelfde krant denk ik alvast een persoonlijk voorschotje genomen op het nieuwe elan binnen het CDA. Bleeker heeft zijn nieuwe wip van 26 meegenomen op dienstreis. Er zijn nu eenmaal vrouwen die vallen op het charisma van een aardappel als ze maar een beetje macht hebben. En je wil best graag gezien worden met het onderwerp van de Inktspot-prijs nietwaar. De roddelpers smult er flink van. Ach; het CDA zit in Brussel ook in dezelfde fractie met Berlusconi; dus daar leren ze het van. Ja beste CDA stemmers…dat wordt straks wel jullie vaandeldrager en uitdrager van die zogenaamde “normen en waarden”. Als Bleeker het niet wordt dan kan ie altijd nog solliciteren naar de functie van dandy kapitein op een italiaans loveboat-cruiseschip. Met zijn huidige reputatie hier kan er weinig misgaan.

 

Er is in Italie namelijk onlangs een vakature vrijgekomen wegens onslag van een qua leeftijd belegen kapitein die ook meer oog had voor zijn 26 jarige moldavische gezelschapsdame dan voor de veiligheid van zijn passagiers. De gelijkenis is treffend… Ik hoop maar dat het hoofdkantoor van het NRC waar ze werkt niet vlak aan zee zit. Een man in de penopauze kan rare sprongen maken voor een groen blaadje.

 

 

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: