Skip to content

Voorspellingen 2012

januari 12, 2012

Ja ik zal mijn titel zo maar eens beginnen. Dan krijg je namelijk wat meer resultaten via de zoekmachine. Want iedereen wil natuurlijk graag weten wat 2012 de mensheid en deze neoliberale heilstaat ons gaat brengen nietwaar? Ik had daarbij vaak een voorziene blik.

Ik ben weliswaar geen helderziende; maar met gewoon logisch nadenken kom je een heel eind. Vooral daar waar de logica bij mensen ontbreekt. Toen ik dit Blog begon voorspelde ik de nieuwe CDA leider. Deze man kwam toen pas net in de 2e kamer. En zie eens hoezeer ze pogingen doen om hem in het zadel te hijsen; Eurlings. Hij heeft er vooralsnog geen zin in; maar geloof me maar dat het onder omstandigheden toch eens zal gaan gebeuren. Ik heb nog een aantal zaken in mijn hoofd welke ik graag wil delen; want napraten telt niet natuurlijk. Een aantal dingen zijn niet zo simpel te stellen; deze kunnen 2 kanten op gaan. het ligt aan de kiezer welke het gaat worden. Ik heb voor het gemak gewoon voortgebouwd op de lopende trends.

 

-Een aantal grondrechten/voorzieningen zullen op papier blijven voortbestaan maar zullen in de praktijk onbereikbaar worden voor het gros van de bevolking. Dat zijn: Onderwijs; gezondheidszorg en justitie. De laatste is eigenlijk al het geval al langere tijd.

-Eigen tuin wordt weer belangrijk voor de verbouw van eigen eten; groente of een stel kippen.

-Zelf dingen reparen; knutselen; kleding. Kleinschalige bedrijvigheid krijgt op dit gebied weer een kans; de kleermaker; de schoenmaker. Indien de overheid verstandig is onder de huidige omstandigheden dan wordt op scholen daarvoor ook weer onderwijs op gegeven; de textiele werkvormen.

-Omdat de afvoer van afval steeds duurder wordt; zal steeds meer illegaal afval worden gedumpt. De omgeving zal op sommige plekken een trieste aanblik worden van rommel wat verder niet gratis wordt ingezameld.

-Veel mensen weer met verrotte gebitten; kinderen ook vooral.

-na een tijd van individualisering krijgen we weer een tijd dat de eigen familie een steeds grotere plek gaat innemen. Familieleden die elkaar zoveel mogelijk helpen.

-Mensen worden gestimuleerd om hun zorgbehoeftige ouderen in huis te halen. Eerst wordt dit fiscaal gestimuleert. Men gaat woningen bouwen speciaal voor dit doel. Mensen kunnen zich herscholen op het gebied van verzorging van bejaarden.

-Hebben we nu “kinderopvang” (deze zijn al over het hoogtepunt heen); dat gaat steeds meer “ouderopvang” worden. Bedrijven waar je even je oudjes kunt parkeren om aan het werk te kunnen. Er komen private ondernemingen die ook permanente verblijfsopvang bieden of voor een bepaalde periode.

-Bovenstaande is fase 1…op termijn wordt de AOW door de vergrijzing onbetaalbaar en wordt het een plicht om je ouders te verzorgen tot aan de dood. De zelfmoordpil o.i.d. wordt steeds meer bespreekbaar. Euthanasie versoepeld.

-Er komt veel leegstand omdat wonen steeds duurder wordt en onbetaalbaar voor grote groepen mensen. Men gaat steeds meer samen wonen onder 1 adres. Zoals je nu ook ziet met polen en asielzoekers/illegalen, om de kosten te delen. Om deze redenen zal er ook een daling zijn van het aantal echtscheidingen. Om financiele redenen zullen veel mensen een scheiding willen vermijden. Maar websites/bedrijven die bemiddelen in het ruilen van je partner zullen een grote groei zien. Door de leegstand zullen vele oude wijken gewoon worden gesloopt.

-De zogenaamde “rijke buurten” gaan zich steeds meer zelf bemoeien met de veiligheid in de vorm van particuliere beveiligers.

-Omdat veel voorzieningen voor kinderen ook minder worden o.a. de kinderbijslag en studievergoedingen; de nieuwe bijstandswet; zullen echtparen 10x nadenken voor ze aan kinderen gaan beginnen. Kinderen kosten een kapitaal. Het geboortecijfer zal drastisch dalen als gevolg van de uitzichtsloze recessie en de bezuinigingen.

-Het werk zal niet meer zozeer vloeien naar China of de nieuwe EU landen; maar meer naar landen die nóg lagere lonen kennen dan een land als China. Landen als Noord Korea; Cambodja; Peru en diverse afrikaanse landen.

– De groeiende werkloosheid wordt steeds meer bestreden met wetten die eigenlijk de dwangarbeid invoeren; de slavernij voor de Staat in ruil voor een dak boven het hoofd, een dokter en een bord eten. Steeds meer mensen komen zodoende “aan de slag” en heten dan participerende burgers. Ook de prostitutie zal groeien; maar dit zal zich ontrekken aan de controle van de overheid. Het stalinisme leverde haast dezelfde arbeidsverhoudingen als het neo-liberalisme heden ten dage.

-Het MKB zal nog verder verdwijnen naar het internetdomein. Lege winkels worden gesloopt of het wordt woonruimte voor wie het kan betalen. Een andere bestemming zal niet altijd even goed lukken. Wat wel gaat groeien dat is handel in het grijze circuit; in 2e hands spul of illegaal geimporteerde waren.

-Na de industrie zal ook de kantoorsector steeds meer een wegvloei te zien geven van werk. Verzekeringsmaatschappijen verkassen naar goedkopere landen om dezelfde redenen waarmee ook de fabrieken zijn verhuist. Steeds meer bedrijven komen onder een chinese of russische eigenaar.

-Sektoren die gouden tijden tegemoet kunnen zien dat zijn met name die sektoren die zich op ouderen richten die ik al noemde en begrafenisondernemers. Ook boeren die voedsel produceren zullen steeds meer verdienen. Vruchtbare landbouwgrond zal in waarde stijgen en bouwgrond zal in waarde dalen. Incassoboreau’s beleven ook veel werk.

-TBS ers krijgen een chip ingeplant; later ook gewoon gedetineerden. De gewone burgers zal dit bespaart blijven vooralsnog; maar zal toch op een andere manier onder dwang te maken krijgen met de Big Brother in de vorm van chips in de Auto (kilometerheffing); mobiel; pinpassen etc. Er zijn in tal van “gadgets” zaken ingebouwd; die informatie verzamelen over al je doen en laten.

-Banken zullen proberen om uiteindelijk alle contante geld om te vormen in giraal geld wat dan op de bank staat. Dit ook onder het mom van veiligheid etc.

 

Lieve mensen ja het is een heel somber beeld. Trek gewoon de lijn door en dan is dit het resultaat als je goed om je heen kijkt. Ik heb de indruk dat veel politici dit niet doen; dat ze blind (willen) zijn voor al het onheil wat op ons afkomt en wat ze zelf hebben aangericht en nog steeds aanrichten. Er zijn zaken zoals de zorgpremie; waarbij het een zaak is van buigen of barsten. Ik denk dat veel mensen dit niet meer kunnen betalen; net als de energie; gas en licht; benzine. Het meest trieste is ook; dat verbeteringen op dit gebied ten eerste terecht komen bij mensen die het helemaal niet nodig zijn. Omdat de investeringen vaak te duur zijn voor lage inkomens zullen alleen rijke mensen zich het kunnen permiteren. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Ijsbaanlocatie. Overheden zullen van onderaf dit moeten doorvoeren voor lagere inkomensgroepen maar deze wijsheid is nog niet tot hen doorgedrongen.

We kunnen echter een keus maken als we dat willen; we kunnen ook andere wegen inslaan; zelfs nog in 2012. En dat heet dat we toe moeten aan een eerlijke verdeling van werk en inkomen; zorg en onderwijs. Dat we moeten kappen met het departement van defensie en de JSF’s. Dat we moeten kappen met de EU en ook met de euro. Of wellicht dat we samen met andere noordelijke EU-landen een eigen euro opzetten. De “Neuro” was al in het nieuws. Laat men in het zuiden dan maar de “Zeuro” introduceren. Ik zag zojuist op het nieuws dat de Maffia nu de grootste bank is van Italie zonder gekheid (RTLnieuws)met een omzet van 300 miljard. Dan wil je daar toch afstand van nemen… En dat we moeten kappen met de heersende mentaliteir in de top van diverse bedrijven. Want ook in eigen land is de maffiamentaliteit aanwezig.

 

Maar dan moet het roer radicaal om en daarom zeg ik nog steeds dat het tijd is voor de revolutie!

 

 

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: